Wie zijn wij?

Wij zijn Jet en Maike, de meisjes van Wolkracht.

Ons doel: iedereen drempelloos laten ervaren wat de kracht van handwerken is. Wij organiseren wekelijkse wol dates en workshops. Daarnaast kun je bij ons alles bestellen wat met handwerken te maken heeft.

Hoe het begon

Al vanaf 2013 zijn we samen aan het haken. Onze inspiratiebron was de moeder van Jet, Ton, zij leerde ons haken door middel van broddellapjes en de steek van de week. Ook Henny, de moeder van Maike, haakte aan. Zo ontstond een wekelijkse haakclub waarin kennis tussen generaties werd gedeeld.

Die avonden waren super waardevol. Was een lapje niet zo recht? Dan moest je er gewoon een beetje aan trekken. Had je een foutje? Dan was de keuze uithalen of je realiseren dat het echt handwerk is (en dat je dat natuurlijk ook mag zien). Had Jet het te druk om iets af te maken, dan liet je het gewoon achter bij moeder Ton. Dan wist je zeker dat het de week daarop klaar was. En op zo’n avond kwam er na een uurtje natuurlijk een glaasje wijn op tafel.

Wie zijn wij

Wie is Jet

Jet is opgegroeid in Leiden. Nu wonend in een boerderij in Zoeterwoude. Een dorpje midden in het Groene Hart, waar zij samen met man en twee kids geniet van het buiten leven. Zomers is Jet te vinden op de fiets in Frankrijk en ‘swinters gaan de ski’s aan in Oostenrijk. Haar grootste hobby is natuurlijk handwerken, maar ze wordt ook heel blij van een ritje in haar cabrio.

Jet komt uit een echte handwerk familie. Iedereen kan breien, haken, naaien en borduren. Dit wordt van generatie op generatie doorgegeven. Handwerken heeft Jet dan ook geleerd van haar oma en haar moeder en is haar letterlijk met de paplepel ingegoten.

Wie is Maike?

Maike is geboren in Leiderdorp en opgegroeid in Loenen aan de Vecht. Lange tijd woonde ze in Zoeterwoude onlangs is ze verhuist naar Leiden. Haar zomervakanties gaan naar de heerlijke stranden in Frankrijk. Daarnaast is ze vaak te vinden op de boot van haar ouders waar ze regelmatig gaat logeren.

Maike is sinds 2013 een gedreven handwerkster die ervaring heeft met haken, macramé en breien. Het handwerken heeft haar leven veranderd. Haar creativiteit kwam tot uiting in een heel fijne rustgevende hobby. Iets zelf maken maakt Maike gelukkig.

Wolkracht

We zetten onze passie in om workshops te geven. Wat is er nou leuker om mensen enthousiast te maken voor je hobby. Ons nieuwe avontuur is begonnen. Met Wolkracht gaan we handwerkvaardigheden doorgeven van generatie op generatie. Mensen inspireren en kennis laten maken met de kracht van handwerken. De kracht van handwerken staat voor ons voor een aantal zaken: tijdsbesteding, meditatie, voldoening en creativiteit.